Hundens poter begynte å blø etter en spasertur i byen. Nå advarer veterinæren mot å ta med hunden ut når det er varmt.

Endelig er sommeren her! Å, som vi har lengtet etter disse månedene. Personlig så går jeg hele vinteren og venter på at snøen skal forsvinne, og bladene på trærne atter en gang springer ut. Men det er en ting jeg passer meg nøye for om sommeren: å bli brent i solen. Jeg smører meg alltid inn med solkrem hvis jeg skal oppholde meg lenge utendørs, til og med hjemme i Norge. Jeg håper at dere også gjør det. Men til tross for at vi er så nøye med oss selv, så glemmer vi ofte bort husdyrene våre. De fleste hunder har en pels som beskytter kroppene deres fra å bli brent, men vi må jo ikke glemme potene deres!   En veterinærklinikk i USA har nå delt et bilde som viser hvor ille det kan gå dersom hunden tusler på asfalt en varm sommerdag.

Bildet ble publisert av Facebook-siden Hip Dog Canine Hydrotherapy & Fitness, og dette skrev de i innlegget:

”Slik kan det gå når en hund går på ett alt for varmt underlag! Så kjenn alltid på fortauet eller veien – er det for varmt for deg, så er det definitivt for varmt for husdyret ditt.”

Men hvordan kan man vite om det er for varmt?

Moon Valley Canine Training har kommet opp med en bra regel for å avgjøre når det er for varmt for hunden å gå på ett underlag. Hold baksiden av hånden mot bakken, og tell til fem. Brenner du deg? Da er det for varmt for hunden din også!

Selv om vi sjelden har så voldsomt varme temperaturer hjemme i Norge, så er det viktig å huske på at asfalt blir varmere enn man tror. Gress blir aldri like varmt – så på en ordentlig varm sommerdag er det bedre å spasere på gresset med hunden. Det fins til og med spesielle sko som man kan kjøpe for å beskytte potene.

Hvis du tar med hunden på stranden må du alltid kjenne på sanden i forveien. Ikke bare kjenn på overflaten, men mål også rundt en centimeter ned i sanden. På en vindfull dag kan overflaten nemlig kjennes kjøligere og få deg til å tro at det ikke er så varmt.

Og selvfølgelig – ikke glem å gi hunden din mye vann i varmen!

Del denne informasjonen med alle hundeeiere du kjenner! 

Newsner Dyr står på dyrenes side. Lik hvis du også gjør det!