Kystvakten ser noe flyte i vannet – de ser nærmere før de plutselig snur båten

Det britiske kystvakten fikk inn et nødsignal søndag morgen. En hund i Cummingston i Nord-Skottland hadde blitt blåst avgårde av en kraftig storm. Eieren var forståelig nok veldig urolig og hadde løpt langs sjøen for å finne hunden, skriver The Dodo. Da eieren ikke lenger kunne se hunden, kom panikken.

Tiden var knapp og kystvakten måtte handle raskt for å redde den lille firbeinte vennens liv. Men å finne en liten hund ute på det store havet var en utfordring. Denne dagen var det også dårlige forhold, men store bølger og mye vind. 

De hadde heldigvis helikopterstøtte som holdt kontakten med dem. Plutselig fikk de øye på en liten brun flekk nede i vannet, omtrent 50 meter unna. Det var den lille hunden, som svømte for livet og desperat forsøkte å holde hodet over vannet. Stakkeren hadde kjempet lenge i det kalde vannet. 

Kystvakten snudde kjapt. 

Facebook

Helikopteret viste kystvakten på båten veien. Da de plukket opp hunden, hadde den vært i det kalde vannet i hele 40 minutter. Her er helikopterklippet som viser øyeblikket dyreheltene redder den lille hunden:  

De skjønte snart at de hadde kommet i grevens tid. Hunden hadde englevakt!

De tok den til kontroll hos veterinær etterpå. Den hadde på mirakuløst vis klart seg ganske bra. 

– Hunden var helt utmattet da de fikk den ombord. Veldig sliten, våt og kald. Personalet på livbåten trodde ikke han ville overlevde så mye lengre ute i vannet, sier Sam Sinclair, pressesjef ved den britiske kystvakten, til The Dodo. 

For noen helter! 

Del videre for å hylle disse dyreheltene! For en fantastisk innsats!