Nå kommer kjempestormen til Norge: meteorologene advarer: «Det er viktig å ta dette på alvor»

Allerede onsdag kveld vil Vestlandet bli truffet av vind og regn med orkan styrke. Nå oppfordrer meteorologene befolkningen om å ta nødvendige forhåndsregler før uværet treffer land.

– Vi venter at denne vinden vil føre til en del problemer, sier vakthavende meteorolog, Geir Ottar Fagerlid.

Det er ventet vindkast opp til 35 meter i sekundet. Det tilsvarer vind i 126 kilometer i timen.

Også øvrige deler av landet kan forvente seg uvær av det mer kraftige slaget.

Det er ikke lenge siden sterk vind skapte problemer og farlige situasjoner i Oslo-området. Nå er det igjen på tide å skalke lukene: To kraftige stormer er i skrivende stund på vei mot norskekysten.

– Onsdag kveld blir det full storm fra Hordaland til Nordfjord, sier vakthavende meteorolog i StormGeo, Olav Krogsæter, til TV 2.

Det massive lavtrykket kommer inn over Vestlandet og vil slå seg sammen med et annet lavtrykk som ligger over Norskehavet. Dette vil føre til sterk vind og nedbør i vest og i fjellet.

Det er ventet vindkast opp til 35 meter i sekundet. Det tilsvarer vind i 126 kilometer i timen. Dette melder yr.no.

Østlandet sin tur

Østlandet med Oslofjorden kan også forvente seg kraftig vind de neste dagene, opptil kuling. For de av oss som husker den kraftige vinden som rammet hovedstaden 10. august kan det være lurt å ta visse forhåndsregler.

Den gang blåste blant annet et stillas over i Oslo sentrum og skapte farlige tilstander for forbipasserende.

I ytre Oslofjord vil vinden denne gangen kortvarig komme opp i sterk kuling.

– Denne vindstyrken vil bare vare noen få timer. Men en time med sterk kuling er nok til å skape problemer, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga til yr.no.

Enda en storm på fredag

Og det blir ikke lange pausen før neste lavtrykk kommer inn fra sør midt på dagen fredag. Da kan det komme vind opp i storm styrke på Sørlandet og i Rogaland, sier vakthavende meteorolog i StormGeo, Olav Krogsæter, til TV 2.

I Kristiansand er det meldt om opptil 12,9 mm nedbør på formiddagen fredag.

– Det er viktig å ta dette på alvor

Meteorolog Geir Ottar Fagerlid sier til Yr at det er viktig at man tar uværet på alvor. Vinden kan blant annet få et godt tak i trær, og på den måten skape en del utfordringer og trøbbel. I Sverige har vær-ekspertene gått ut med en melding til det svenske folk, om at de bør holde seg innendørs så godt det lar seg gjøre.

– Jeg hadde ikke gått ut om jeg ikke var helt nødt, sier Tora Tomasdottir til svenske Expressen.

Pass på at løse gjenstander er godt sikret og at du tar forhåndsregler når vinden kommer! Del denne saken med vennene dine så alle kan forberede seg på uværet.