Norge med ny seier i håndball-VM – debutantene imponerte mot Slovenia

NORGE – SLOVENIA: 36 – 20

Mandag vant Norge sin andre strake VM-kamp mot Slovenia. De norske kvinnene åpnet med en svak første omgang mot sine slovenske motstandere, og gjorde mange enkle feil.

De slovenske kvinnene ledet med tre mål på et visst punkt i kampen, men så bestemte Thorir Hergeirssons utvalgte seg for å ta seg sammen. I løpet av omgangen hadde de tatt igjen Slovenia, og gikk til pause med ledelsen 13-12.

Flere av de norske mesterskaps-debutantene imponerte med flere mål mot de slovenske motstanderne. Både Ingvild Bakkerud og Moa Högdahl viste styrke og teft da de fikk sjansen.

I andre om gang viste de norske kvinnene hva de var laget av, og kontrollerte enkelt til seier. Dermed kunne Stine Bredal Oftedal og resten av laget juble for et stort steg nærmere VM-sluttspillet.

Stine Bredal Oftedal kunne juble etter en ny seier mot Slovenia. Her avbildet i aksjon mot Cuba i den første VM-kampen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Derfor spilles håndball-VM på dagtid

Vanligvis pleier kvinnenes håndballmesterskap å vises på kveldene, men i år vises kampene på dagtid, da mesterskapet arrangeres i Japan.

Norge vant den første kampen i gruppespillet med en overlegen seier over Cuba. De norske kvinnene spiller i Gruppe A, sammen med Serbia, Angola, Nederland, Cuba og Slovenia.

De norske kvinnene møter Serbia tirsdag, og Angola torsdag, før de møter Nederland fredag.

Lang skaderekke

Det er Viasat som har rettighetene i år, og alle Norges kamper vises på TV 3.

Thorir Hergerissons utvalgte prøver å revansjere fjorårets svake EM-resultat, da Norge endte på en svak 5.-plass. Det kommer til å bli en vanskelig oppgave da mange norske stjerner har meldt forfall på grunn av skader.

Blant annet må Hergeirsson klare seg uten stjerner som Nora Mørk, Veronica Kristiansen og Katrine Lunde.

Dette liver godt for de norske jente! To av to seire! La oss gratulere dem og ønske de lykke til videre i mesterskapet ved å dele denne artikkelen! ❤️