Foto: Wikimedia Commons / Kjetil Ree

Olav Thon (96) gir bort 30 millioner kroner

Torsdag møter forretningsmann og milliardær Olav Thon (96) til pressekonferanse på Hotel Bristol, for å formidle hvem han har bestemt å gi flere millioner kroner til.

Thon deler ut 30 millioner kroner til som fordeles mellom forskjellige personer og forskningsprosjekter som har utmerket seg i inn- og utland.

Den danske forskeren Vilhelm A. Bohr ved Nasjonalt institutt for aldring (NIA) i Maryland USA stakk av med den internasjonale forskningsprisen på fem millioner kroner.

Thon deler også ut 10 millioner kroner til et prosjekt som heter «Hvordan kan vi regenerere hvit substans i den voksne menneskehjernen?», og gir 9,8 millioner kroner til «La oss lage bein», som arbeider med 3D-printing som et verktøy til beingenerering.

Olav Thon Stiftelsen delte i tillegg ut nasjonale priser for 500.000 kroner til mange professorer og undervisere, for fremragende arbeid.

  • Professor Siri Fjellheim, Institutt for plantevitenskap, Fakultet for biovitenskap ved NMBU
  • Professor Tobias Lindstrøm, Matematisk institutt ved Universitet i Oslo.
  • Cathrine W. Tellefsen, fysisk institutt ved Universitet i Oslo.
Olav Thon og Sissel Berdal Haga giftet seg på hotel Bristol, sommeren 2019. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Deler også ut én milliard

I november i 2019 røpet også Olav Thon at han kommer til å gi bort 1 milliard kroner til en nyopprettet stiftelse som skal bidra med penger til forskning på muskel- og skjelettlidelser.

Årsaken til at Thon velger akkurat denne forskningsplattformen er fordi han mener den er svært aktuell, da han mener det burde forskes på muskler og skjelett til en aldrende befolkning.

Thon føler selv at denne typen forskningen blir nedprioritert av helsevesenet. Derfor setter han av en hel milliard til formålet.

Mye av beløpet skal investeres i eiendom, som Thon selv håper kommer til å gi en avkastning på 100 millioner kroner i året.

Nå deler vi denne artikkelen for å hylle Olav Thon og hans gavmildhet!