Oslo Pride Parade fra 2016 i forbindelse med Oslo Pride-festival. Sigve Bolstad (t.v med blå t-trøye) er forbundsleder i Politiets Fellesforbund, og gikk i paraden Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Politiet ber homofile om unnskyldning for trakassering

Politiet ber homofile om unnskyldning i en pressemelding onsdag.

Onsdag har politiet kommet ut med en pressemelding hvor de erkjenner at det har blitt begått flere feil mot homofile over historien og ber om unnskyldning for å ha skapt frykt, trakassering og urett.

«Politiet har siden slutten av april i år planlagt en samling for politiansatte, politistudenter og inviterte gjester, hvor vi ønsker å be homofile om unnskyldning for den urett og trakassering mange ble utsatt for, og for den frykt politiet var med på å skape og bygge opp under», skriver politiet i pressemeldingen onsdag.

Samlingen som det skrives om i pressemeldingen vil være under et foredrag med Kim Friele inne på politihuset i Oslo, i sammenheng med åpningen av Pride-feiringen.

Homohistoriker og Osloguide, Svein Skeid, har i mange år ønsket en unnskyldning fra politiet for behandlingen deres av homofile de siste årene.

Jeg sa jeg kom til å gråte om de ba om unnskyldning, og det kjenner jeg at jeg er i ferd med å gjøre, sier Svein Skeid til NRK.

Nå deler vi denne artikkelen for å hylle PRIDE❤️