Foto: Ramona Lind / Facebook / Privat

Sønnen Charlie (22) døde i vogntogulykke – morens nye ord etterlater ingen uberørt

De fleste av oss husker det fryktelige vogntogulykken som tok livet til 22 år gamle Charlie Dan Lind.

Charlie ble fraktet til sykehuset med alvorlige skader, der lå han i koma i over to måneder før han til slutt sovnet inn. Livet sto ikke til å redde.

Moren fikk i gang debatten

En mor i sorg, Ramona Lind, fikk i gang en enorm debatt om vinterføre på norske veier, trafikksikkerhet og tungtransport. Ramona ville ble hørt, hun ville ha en forandring slik at ingen skulle måtte gå gjennom det hun gjorde.

Sønnen Charlie hadde vært hjemme på juleferie da han ulykken inntraff. Det var mandag 7. januar rett før 14.00. Det smalt: Det var hengeren til et vogntog som hadde fått sleng på seg og som havnet i motsatt kjøreretning. Den traff bilen til 22 år gamle Charlie Dan Lind.

Ramona Lind får aldri tilbake sønnen, men hun jobber fremdeles hardt for å få til en forandring i sønnens navn.

I et år fremover nå er det mange dager og høytider som skal oppleves for første gang uten Charlie ❤️Tusen takk til de…

Posted by Ramona Lind on Thursday, April 18, 2019

I april la hun ut innlegget over. Sammen med et hjerteskjærende bilde skrev hun: «I et år fremover nå er det mange dager og høytider som skal oppleves for første gang uten Charlie ❤️

Tusen takk til de ansatte ved UNN for alt de gjordet for oss alle. Dager ble uker og uker ble måneder. Alle ansatte var helt fantastiske.

Takk til media som opptrådte profesjonelt og støttende og som fulgte opp saken helt inn til Stortinget.

Takk til hele Norge for de tusenvis av meldinger, støtteerklæringer, kondolanser, dikt og sanger. Dere gav meg styrke til å bære sorgen.

Tusen takk til venner, mine venner, Charlie sine venner, familien sine venner, familie og alle – som har stilt opp for oss i denne tunge tiden. Brød, blomster, gode klemmer og ønske om å bidra. For hjelpen til og under begravelsen og for tiden som er «etterpå» -jeg er full av takknemlighet ❤️

Takk for blomster til båren og til hjemmene våre. Takk for gavene til Leger uten grenser i Charlie sitt navn. Takk til alle dere som delte innlegget mitt i januar og takk til alle som ba 🙏❤️

Takk Charlie for årene vi fikk med deg. Jeg og David minnes deg med stolthet og glede ❤️»

Frykter ny dødsvinter

Ifølge NRK frykter moren, Ramona Lind, nå en ny dødsvinter i Norge. En lignende ulykke skjedde nemlig denne uken på E8 i Tromsø. Et vogntog fikk skrens, men ifølge NRK gjorde flaks hindret alvorlige konsekvenser. Når Ramona Lind får se et klipp fra det som skjedde, blir hun gråtkvalt.

– Å se denne videoen er som å gjenoppleve ulykken med Charlie, sier hun til NRK.

På Facebook har hun også lagt ut flere innlegg som oppfordrer til å ta tematikken på alvor.

Nå synes jeg vi skal dele denne artikkelen videre, slik at så mange som mulig får en påminnelse om hvor galt det kan gå hvis vi ikke tar dette på alvor.

Tryggere veier er så utrolig viktig!

Vi føler med deg Ramona Lind, og synes det er fantastisk at du hever stemmen og skaper en debatt rundt dette viktige temaet. Du får aldri sønnen din tilbake, men forhåpentligvis gjør ditt bidrag at andre mammaer og pappaer slipper å oppleve det samme. Å miste et barn må være noe av det mest grusomme man kan oppleve.

Send gjerne et hjerte til Ramona og familien i kommentarfeltet under.