En utrolig neglebiter mellom Norge og Nederland i gruppspill-finalen endte med tap

NORGE – NEDERLAND: 28 – 30

Det ble en dramatisk kamp mellom Norge og Nederland i gruppespill-finalen i håndball-VM fredag.

Det så lenge ut til at Norge hadde god kontroll på den nederlandske stormakten, og ledet på et visst punkt med seks mål over Nederland i første omgang.

Men i andre omgang sviktet de norske kvinnene fullstendig, og det nederlandske maskineriet virkelig fikk opp dampen.

Da det gjenstod et kvarter i andre omgang stod det likt mellom de to nasjonene, 25-25. Spenningen var til å ta og føle på, men med flere bomkast i sluttminuttene begynte Nederland å seile i fra.

Da de norske kvinnene bommet på en sjanse med to minutter igjen, og Nederland kunne holde på tremålsledelsen var tapet så å si et faktum.

TV3s programleder, Daniel Høglund, var tydelig frustrert over kampen og syntes de norske kvinnene spilte en forferdelig andreomgang.

«Dette ble en mareritt-omgang for Norge. De kollapser etter pause. Vi taper andre omgang 16-10», sier Høglund frustrert fra kommentatorboksen.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson under VM kampen mellom Nederland og Norge Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

På tross av norsk tap var det Stine Bredal Oftedal som var dagens store spiller – med hele ni mål.

Den norske kapteinen hadde en fantastisk kamp og prøvde å motivere de norske lagkameratene ute på banen, men nederlenderne ble for sterke til slutt, og stakk av med seieren 28-30.

Stine Bredal Oftedal. Her avbildet i aksjon mot Cuba i den første VM-kampen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Dermed stikker Nederland av med seieren i gruppe A, med like mange poeng som Norge – men de kommer over de norske kvinnene på tabellen på grunn av innbyrdes oppgjør.

Norge vant de fore andre kampene i gruppespillet tidligere denne uken mot Cuba, Slovenia, Serbia og Angola.

Utslagsrundene i VM begynner søndag.

Vanligvis pleier kvinnenes håndballmesterskap å vises på kveldene, men i år vises kampene på dagtid, da mesterskapet arrangeres i Japan.

Norge er fortsatt videre fra gruppespillet og skal ut i utslagsrundene – la oss vise de norske kvinnene at vi heier på dem ved å dele denne artikkelen på Facebook!