Foto: Geir Olsen / NTB

Nedtur for hele ski-Norge: «Veldig synd…»

Det sies at vi nordmenn er født med ski på beina. Om ikke vi er født med ski på beina, så er vi i det minste født med en entusiasme for sporten.

Ski er den store folkesporten, og også den store avkobling for mennesker over hele landet.

Vi er bortskjemt med noen av de fineste turområdene i verden, og vi deltar i store folkefester (kanskje ikke rent fysisk det siste året) hver gang vi tar en medalje i et mesterskap.

Nå som VM er vel blåst så kunne norske ski-entusiaster se frem mot NM. Der får vi gjensyn med våre favoritter og har muligheten til å se stjerneskuddene på hjemmebane.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Norgesmesterskapet skulle avholdes i to deler. NM-veka del en ble avholdt i Granåsen i januar, og del to skulle avholdes denne måneden på samme sted.

Nå er det kommer melding om at det ikke blir noe NM-veka del to. Dette melder Dagbladet.

Redd for smittespredning i NM-veka

I en pressemelding fra Trondheim kommune går det frem at NM-veka del to er avlyst. Dette berører ikke bare skisporten, men flere andre vintersporter.

NM-veka del to skulle ha bli avholdt 25.-28. mars i Granåsen og disse idrettene skulle være representert: langrenn, skiskyting, hopp, kombinert, hundeskikjøring og curling.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

«Norges idrettsforbund synes det er veldig synd at hele NM-uka må avlyses, men har stor forståelse for avgjørelsen. Vi har nå en svært krevende smittesituasjon, og da må liv og helse komme først. Vi er lei oss for at vi heller ikke den vinteren får arrangert den første utgaven av NM-veka vinter – og må bare se frem til 2022,» sier generalsekretær i Norges idrettsforbund, Karen Kvalevåg, i en pressemelding.

Avgjørelsen er tatt basert på råd fra kommuneoverlegen i Trondheim og tett dialog med de forskjellige idrettenes organisasjoner.

Mutasjoner herjer

Ifølge det Dagbladet erfarer var det forventet at rundt 600 mennesker skulle delta på NM-veka del to, og de fleste ville ha kommet fra østlandet.

I Østlandsområdet herjer som kjent flere mutasjoner og koronaviruset, blant annet varianten fra Storbritannia og Sør-Afrika.

«I løpet av de siste ukene har imidlertid smittesituasjonen i Østlandsområdet utviklet seg i alvorlig retning med et raskt økende smittetall. Det utfordrer kapasiteten for testing og smittesporing, og det blir svært krevende å få/ha kontroll over smitteveiene,» begrunner Trondheim kommune.

De to store skifavorittene Therese Johaug og Johannes Høsflot Klæbo skulle begge to delta, og hadde gullmedaljer fra NM-veka del en.

Dette var en skikkelig nedtur. Vi håper virkelig at smitten er under kontroll i 2022 så vi kan få et fullverdig NM. Det fortjener både norske utøvere og norske ski-entusiaster.

Hva syns du? Legg gjerne igjen en kommentar på vår Facebookside.