Stine Sofies storebror bryter tausheten etter alle år

For 21 år siden mistet Kristoffer Sørstrønen sin lillesøster, Stine Sofie.

Stine Sofie var bare åtte år gammel da hun ble brutalt voldtatt og drept.

Hun ble funnet død i Baneheia, sammen med venninnen Lena. De to venninnene hadde vært i Baneheia sammen for å ta et kveldsbad, og kom aldri hjem. Lena ble tolv år gammel.

Baneheia-saken har fått enormt med oppmerksomhet. Det har blitt både bok og dokumentarserie ut av den grusomme hendelsen som har rystet landet vårt gang på gang.

I februar i år ble det kjent at Viggo Kristiansen, en av de to som ble dømt for gjerningene, får gjenopptatt saken sin. Han har hele tiden hevdet sin uskyld.

Denne nyheten førte til enda mer blest rundt saken, og det har også gjort at familien til de to jentene som mistet livet har uttalt seg mer enn hva de har gjort tidligere.

LES OGSÅ: Baneheia-fedrenes sorg – bryter tausheten

Nå snakker storebroren til Stine Sofie ut for første gang, det gjør han i fredagens episode av «Lindmo».

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Kristoffer Sørstrønen var 12 år gammel da lillesøsteren ble drept.

Forteller om det hjerteskjærende

Når Kristoffer Sørstrønen møter Anne Lindmo forteller han sin hjerteskjærende historie om dagen søstra og venninnen hennes ble borte.

Stine Sofie hadde prøvd å få med seg storebroren til badeplassen, men fordi faren nettopp hadde kjøpt ny PC, gledet Kristoffer seg til å sette sammen denne og se hvordan den fungerte. Han hadde derfor ikke tid til å bli med til Baneheia for å bade.

I etterkant har han tenkt på dette, og angret på at han ikke ble med dem, at de kanskje hadde kommet tilbake da, forteller han i «Lindmo».

Samtidig uttaler han at foreldrene har sagt at de er glad for at han ikke var med, at dersom han var med, kunne det hende at heller ikke han kom tilbake.

– Det er nok noe som har preget meg lenge i etterkant. At jeg har kjent på den skyldfølelsen. Men jeg ser jo det når jeg har blitt i voksen alder at det på en måte ikke var min feil. Selv om det var vanskelig å tenke det der og da, sier Kristoffer Sørstrønen i «Lindmo» på NRK.

Bildet er tatt i Grimstad i 2000, i begravelsen til åtte år gamle Stine Sofie Sørstrønen, i Fjære kirke. Pappa Jostein, mamma Ada Sofie, bror Kristoffer, og «søster» Ellinor bar åtte år gamle Stine Sofie Sørstrønen til graven på Fjære kirkegård. Foto: Tor Richardsen / NTB

Ikke i tvil

Kristoffer Sørstrønen får også spørsmål om gjenopptakelsen til Viggo Kristiansen – som er noe av bakgrunnen for hvorfor storebroren nå velger å uttale seg. Han ytrer i «Lindmo» at han synes det har blitt til et mediesirkus, at saken har blitt gjort om til underholdning og at man mer eller mindre har glemt at to små jenter ble voldtatt og drept.

Sørstrønen sier at han mener dommen fra 2002 er riktig, og at han personlig ikke er i tvil om skyldspørsmålet.

Han synes også det er synd at det blir en ny runde rundt saken.

Stine Sofie Sørstrønen (t.v.) og Lena Sløgedal Paulsen fotografert på båttur ved Kristiansand sommeren 1998. Foto: PRIVAT / NTB

Intervjuet i sin helhet kan du se på «Lindmo» på NRK i kveld, eller på NRK TV allerede nå.

Heldigvis kunne storebroren til Stine Sofie også dele en herlig nyhet. I juni skal han bli pappa – han venter en liten jente.

Bruk gjerne kommentarfeltet vårt til å vise støtte og varme overfor Kristoffer Sørstrønen og de andre pårørende – dette må være så ufattelig vanskelig for dem alle sammen.

Del artikkelen videre.

Exit mobile version