Sykepleieren fikk nok av pasientenes klaging – hylles av tusenvis etter dette ærlige bildet fra akutten

Helsetjenesten får stadig kritikk i samfunnet. Det klages over for få plasser, overarbeidet personale og lange ventetider.

Det er også problemer med pasienter som søker seg til akuttmottaket når de egentlig burde besøkt et legekontor.

Pasientenes «klaging» på lange ventetider fikk sykepleieren Kay til å reagere – og han delte derfor dette blodige og ærlige bildet fra akuttmottaket.

Hvis man er syk og er i dårlig form skal man alltid søke hjelp. Det er selvklart. Men som alle vet er det vanskelig å bedømme selv hvor syk man er.

Skal jeg ringe fastlegen, eller skal jeg dra på akuttmottaket eller legevakten?

Dessverre er det slik at helsevesenet kjemper med få ressurser og mange sykehus har problemer med lange ventetider, underskudd i budsjettet, overarbeidet personale og mangel på sykepleiere.

I Tyskland er også situasjonen slik og mange pasienter kom til akuttmottaket selv om de ikke var alvorlig syke. Det reagerte sykepleieren Kay Müller på.

Han delte et blodig og ærlig bilde fra akuttmottaket som viser hva akuttmottak egentlig jobber med – det handler om liv og død.

– Nok en gang hadde jeg en pasient som har klaget over at han måtte vente i to timer på akutten. Jeg er ganske sikker på at han kan vente noen timer med bare rennende nese og feber.

– Jeg skulle gjerne vist ham dete bildet. Dette er hvordan et akuttmottak ser ut. Han burde gått til fastlegen sin eller legevakten med en forkjølelse, ikke til akuttmottaket. Jeg beklager hvis jeg er litt hard, men jeg synes at det er skremmende at folk tar alt for gitt hele tiden, sier han.

Nå ha sykepleierens innlegg på Facebook blitt hyllet av tusenvis, og både kommentarer og likerklikk strømmer inn.

Hva synes dere? Har sykepleieren rett i at det er for mange som kommer til akutten selv om de egentlig burde gått til fastlegen først? Del hvis du er enig med Kay.