Foto: Berit Roald / NTB scanpix og Sylvi Listhaug / Facebook

Sylvi Listhaug: «Sykehjemsplasser og innbydende mat blir blir noe av det viktigste»

I dag ble det annonsert at Sylvi Listhaug gjør comeback. Hun blir igjen en del av regjeringen.

Det var NRK som først meldte om nyheten. Erna Solberg og Sylvi Listhaug møtte etter hvert pressen på Slottsplassen.

Sylvi Listhaug blir nå Eldre- og folkehelseminister.

 

NRK skrev også at Sylvi Listhaug presiserer at sykehjemsplasser og innbydende mat blir noe av det viktigste som eldreminister.

Til VG ga hun i dag følgende kommentar:

– Jeg har vært engasjert i eldreomsorgen i hele mitt liv, og nå skal jeg jobbe for de eldre og pleietrengende.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Retter oppmerksomhet mot mat og eldreomsorg på Facebook

Sylvi Listhaug har tidligere vært en del av regjeringen. Fra 2015 til 2018 var hun innvandrings- og integreringsminister. Det var et Facebook-innlegg som førte til hennes avgang i 2018. Innlegget hadde teksten: «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet».

Listhaug har i tiden etter avgangen fortsatt med å være aktiv på Facebook, blant annet for å rette oppmerksomhet mot for dårlig mat innen eldreomsorgen. Noe hun nå sier skal være et hovedfokus.

I november 2018 la hun ut et innlegg med teksten: «Hvem orker å spise dette? Eldre blir servert uappetittlig mat med grufull konsistens og ingen smak i Bergen. Det Ap-ledede byrådet svarer at den er «veldig god». Bergen-byrådet: Smak maten selv, og rydd opp!»

Hvem orker å spise dette? Eldre blir servert uappetittlig mat med grufull konsistens og ingen smak i Bergen. Det Ap-ledede byrådet svarer at den er «veldig god». Bergen-byrådet: Smak maten selv, og rydd opp!

Posted by Sylvi Listhaug on Tuesday, November 6, 2018

Raste etter at eldre fikk fiskeboller på julaften

I januar delte hun et innlegg hvor hun var frustrert over at eldre hjemmeboende hadde fått servert fiskeboller på julaften.

«Fiskeboller er veldig godt, men IKKE på julaften! Det er en skam at eldre hjemmeboende i Andøy kommune fikk servert fiskeboller på julaften! Skjerp dere!» skrev hun den gangen.

Fiskeboller er veldig godt, men IKKE på julaften! Det er en skam at eldre hjemmeboende i Andøy kommune fikk servert fiskeboller på julaften! Skjerp dere!

Posted by Sylvi Listhaug on Tuesday, January 8, 2019

Hva tror du? Kommer eldreomsorgen til å bli bedre nå som Sylvi Listhaug er tilbake i regjeringen?

En ting er sikkert: Våre eldre fortjener den beste maten og den beste omsorgen vi kan gi dem. Det synes jeg vi skal jobbe hardt for.

Trykk på lik og del hvis du også mener at eldreomsorgen i Norge må bli bedre.