Tar farvel med Ingrid Aune

I starten av august mistet Ap-ordfører Ingrid Aune (33) og kjæresten Eivind Olav Kjellbotn Evensen (43) livet i en båtulykke utenfor Namsos. I dag tar flere hundre mennesker farvel med Ingrid Aune, som var ordfører i Malvik de siste fire årene.

Familie, venner og politikerkollegaer er i dag samlet i Hommelvik kirke for å ta farvel med Ingrid Aune. Det er ventet at flere hundre vil komme for å ta farvel med Ap-ordføreren en for aller siste gang.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Kirken har 330 sitteplasser, og ettersom det er forventet stort oppmøte, blir begravelsen vist på storskjerm utenfor kirken og i bedehuset.

Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik har avbrutt Arbeiderpartiets valgkamp for å være på plass i begravelsen, og Støre vil også holde tale for forsamlingen. Partisekretær Kjersti Stenseng er også tilstede i begravelsen.

Ingrid Aune, ordfører i Malvik fra Arbeiderpartiet, begraves fra Hommelvik kirke nær Stjørdal. Aune omkom i en båtulykke i Namsos 33 år gammel.
Foto: Ole Martin Vold / NTB scanpix POOL

Aune ble utnevnt til ordfører i Malvik kommune da hun kun var 29 år gammel. Med det ble hun kommunens yngste ordfører noensinne, og deres første kvinnelige ordfører.

Dypt tragisk at en så ung kvinne skulle miste livet på denne måten. Vi sender varme tanker og kondolanser til familie og pårørende!