Foto: Rune Petter Ness og Stian Lysberg Solum / NTB scanpix (illustrasjonsfoto)

Hetebølgen på vei til Norge: Her blir det 34 grader

I går kom den fantastiske beskjeden om at vi endelig får litt skikkelig sommervær her i Norge, i hvert fall noen av oss.

Nå fortsetter været å sjokkere det norske folk: Noen steder kan det bli så mye som 34 grader på lørdag.

Folk nyter sol, sommer og bading på Sørenga i Oslo (illustrasjonsfoto). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Hetebølgen kommer

I Europa har hetebølgen allerede kommet for fullt, nå kommer den også til Norge, men det blir kortvarig skal vi tro meteorologene.

– Jeg blir ikke overrasket hvis det i morgen blir over 35 plussgrader noen steder, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt Rafael Escobar Løvdahl til Dagbladet.

Flerre steder i Sør-Norge er det nå meldt over 30 grader i morgen, lørdag 29. juni. Noen steder kan det bli både 32 og 34 grader.

Timevarselet til YR viser blant annet at Arendal og Kragerø er de heldige vinnerne når det kommer til temperaturer. Arendal kan få 32 grader og Kragerø kan få så mye som 34 grader!

Foto: Rune Petter Ness / NTB Scanpix (illustrasjonsfoto)

Og våre kjære Meteorologer deler også en aldri så liten oppfordring og hilsen til både Østlandet og Sørlandet, dette gjør de via Twitter:

«God morgen Østlandet og Sørlandet! Opp og stå, på med shorts og kom dere ut og nyt det fine sommerværet», skrev de til morgen i dag.

Ikke alle får sol og sommer

Dessverre får ikke alle kjenne på de enorme temperaturene. Ifølge Dagbladet understreker meteorolog Løvdahl at det fremdeles vil være kaldt og snø på toppene i nord. Det kan faktisk bli så mye som 20 grader forskjell på Sør- og Nord-Norge.

Gleder du deg til sommer? Del gjerne noen tanker om hvordan du synes den norske sommeren har vært, i kommentarfeltet under.

Del gjerne denne gode sommernyheten med vennene dine på Facebook! De kommer til å takke deg.