Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix og Frank Einar Vatne / NTB scanpix

Viking Cruises takker for hjelpen: Gir én million kroner til Redningsselskapet, Røde Kors og Norsk Folkehjelp

Lørdag 23. mars fikk «Viking sky» maskinhavari i nærheten av Molde. Om bord på cruiseskipet var det 1373 personer, rett i overkant av 900 var passasjerer. En enorm redningsaksjon ble satt i gang.

I etterkant har alle som var involvert i redningsaksjonen blitt hyllet og takket i sosiale medier. Nå får de også takk i form av en betydelig pengesum.

En av passasjerene om bord på curiseskipet var så imponert over alle som bidro i redningsaksjonen, at han skrev et langt innlegg for å takke.

Foto: Frank Einar Vatne / NTB scanpix

Gir én million

Eieren av cruiseselskapet Viking Sky har nå bestemt seg for å takke for den utrolige hjelpen, og gir derfor én million kroner til Redningsselskapet, Røde Kors og Norsk Folkehjelp.

– Vi er svært takknemlige for denne gaven fra Viking Cruises. Midlene gir oss mulighet til å satse mer på utstyr og opplæring innen konseptet masseevakuering. Vi skal trene vårt eget personell slik at vi blir enda bedre rustet til å takle denne type hendelser i fremtiden, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet, ifølge iTromsø.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Takknemlig

Ifølge iTromsø uttaler Cruise-reder Torstein Hagen at summen av alle de frivillige og offentlige bidragene førte til at passasjerer, mannskap og skip kom seg i havn i relativt god befatning.

– Æren for det deles av mange, og jeg vil for alltid være takknemlig for at Redningsselskapet med RS Erik Bye og RS Mærsk var på plass ved Hustadvika, klare til å hjelpe, sier Hagen, ifølge avisen.

Virkelig flott at Redningsselskapet, Røde Kors og Norsk Folkehjelp får en million kroner hver. Det fortjener de etter den utrolige innsatsen!

Nå synes jeg vi skal bli med på å hylle innsatsen og alle menneskene som bidro, ved å dele denne artikkelen videre.