Foto: Shutterstock

Derfor skal du aldri helle ut kondensvannet fra tørketrommelen – jeg hadde ingen anelse om dette

Pleier du å helle ut kondensvannet som samler seg i beholderen på tørketrommelen?

Da skal du få et tips nå.

Spar heller på vannet – det kan nemlig brukes til flere fiffige husmorsknep i hjemmet!

Du kjenner kanskje igjen situasjonen. Man har akkurat vasket litt klær og slenger de inn i tørketrommelen, der de går i et program til de blir tørre og varme.

Når tørketrommelen er ferdig, løfter man ut kondensbeholderen og heller ut vannet.

Det såkalte kondensvannet samles i beholderen når klær og tekstiler tørkes i trommelen, og må tømmes med jevne mellomrom.

Foto: Shutterstock

Spar kondensvannet fra tørketrommelen

Men stopp en halv – bare fordi vanntanken må tømmes, trenger man ikke å helle vannet ned et avløp. Tvert i mot, man kan spare på kondensvannet til flere andre smarte bruksområder!

Først og fremst vil vi klarere at du aldri skal drikke kondensvannet, eller bruke det til matlaging. Det finnes derimot andre funksjoner der vannet kan komme til nytte – som kommer av at kondensvannet er uten kalk og mineraler.

Begynn med å filtrere vannet gjennom et te- eller kaffefilter for å bli kvitt lo og annet smuss, og hell det over i en beholder. Her kommer noen husmorstips til hvordan du kan bruke vannet senere, som blant annet avisen Leva & Bo har skrevet om.

Foto: Shutterstock

Vask og rengjøring

Ettersom kondensvannet er fritt for kalk og mineraler er det utmerker til rengjøring.

I motsetning til springvann etterlater det ingen kalkavleiringer, og for eksempel på badet der kalk ofte er et problem kan kondensvannet gjøre underverker i rengjøringen.

Foto: Shutterstock

Til strykejernet

Med tanke på at vannet er kalkfritt, passer det også bra å ha i strykejernet.

Du slipper da å avkalke strykejernet med jevne mellomrom og forlenger også produktets holdbarhet.

Foto: Pixabay

Vanne blomster

Et tredje bruksområde for kondensvannet er å vanne følsomme blomster, som orkidéer.

Disse vakre blomstene liker nemlig ikke kalk – og med kondensvannet fra tørketrommelen gir du de heller en velfortjent dusj som får de til å blomstre.

Foto: Shutterstock

Hjemmelaget spylervæske

Glem spylervæske og kjemikalier. Spar heller på kondensvannet fra tørketrommelen, bland det med oppvaskmiddel – og du har din helt egne spylervæske til bilen!

Tenk bare på at dette knepet ikke fungerer på vinteren, da trenger du også å tilsette alkohol for at spylervæsken ikke skal fryse.

Foto: Pixabay

Tenke seg til, hvor mye bra man kan bruke det vannet til, som man kanskje aldri har tenkt på!

Del gjerne videre for å tipse andre, og glem ikke å legge igjen en kommentar under artikkelen på Facebook for å dele egne smarte husmorstips.