Foto: Pixabay

Fiks skinnende rene fliser – med 1 ingrediens fra kjøkkenet

Rengjøringsmiddel og sterke kjemikalier må være effektive, men de er sjelden så friske som de dufter. Ofte holder det å ta en rask titt på innholdet for å innse at flere varianter kan være direkte skadelige mot miljøet og oss mennesker.

Derfor elsker jeg å bruke hjemmelaget, naturlig rengjøringsmiddel i stedet. De kan være mer effektive enn man kanskje tror, og er dessuten skånsomme både for miljøet og lommeboka.

Nå har jeg fått et tips om nettopp et sånt husmorknep for å vaske badet.

badrum
Foto: Pixabay

Baderommet er kanskje et av de mest skitne stedene i hjemmet. Det er selvfølgelig ikke alltid så trivelig, spesielt ikke siden det er der vi vasker oss og ordner oss.

Dette innebærer at badet ganske ofte trenger en skikkelig husvask. Det skal skrubbes, skures og ikke minst gnikkes på flisene, der det lett samles smuss og mugg.

Sterke rengjøringsmidler tenker du kanskje på da. Men nei, det går faktisk an å vaske badet helt naturlig og likevel få et svært tilfredsstillende resultat!

kakelplattor
Foto: Shutterstock

Skinnende rene fliser

Et sånt fiffig husmorknep er det jeg tenkte å dele med dere nå.

Knepet viser hvordan du kan få skinnende rene fliser eller vaske glasset på dusjveggene, og dette med bare 1 ingrediens.

Nemlig sitron.

bananflugor, ugn, citronhalvor, husmorstips
Foto: Shutterstock

Vask baderommet med sitron – dette gjør du:

Det du først skal gjøre er å dele sitronen i to deler.

Ta så en av sitronhalvdelene og gni mot flisene eller glasset i dusjveggene.

Hvis det er veldig skittent må du gjenta prosedyren noen ganger. Men innen kort tid kommer du til å ha skinnende rene fliser – som dessuten dufter godt!

Foto: Shutterstock

Vask med eddik og såpe

Dette er ikke det eneste smarte husmorknepet for å vaske badet, først og fremst flisene.

Et annet knep, som vi har fortalt om tidligere, viser hvordan du kan vaske flisene og andre flater med en blanding av eddik og flytende såpe. Det kan du lese mer om her.

Sitronknepet er både enkelt og effektivt, og som jeg har vært inne på tidligere, er det jo virkelig herlig å kunne vaske rent uten å få dårlig samvittighet over disse skadelige kjemikaliene.

Hvis du vil så må du mer enn gjerne dele knepet videre til nære og kjære, slik at de også får sjansen til å prøve. Da blir de glade!