Ha det, magekatarr: Slik blir du fort kvitt smerten – med mormors uventede kjerringråd

Foto: Shutterstock

Smerte er alltid vanskelig, uansett hvor i kroppen den føles, men om magen er der det gjør vondt kan man få et riktig helsike. Det er nemlig vanskelig å slappe av eller ta glede av noe om man har vondt i magen.

En årsak til vedvarende og tilbakevendende smerter kan være magekatar.

Ifølge NHI kan akutt magekatar, eller gastritt, forårsakes av høyt alkoholkonsum eller reseptfrie antiinflammatoriske midler, mens en kronisk tilstand skyldes økt saltsyreproduksjon i magen eller en infeksjon av en bakterie.

Begge forårsaker store smerter som ofte får den rammede til å ville inta fosterstilling.

Vanlige symptomer på magekatar:

– Kvalme og oppkast

– Halsbrann og sure oppstøt

– Tidlig metthetsfølelse, selv med små porsjoner

– Sult og matsug bestandig

– Støyende eller gassende mage

Hvis du får vedvarende eller tilbakevendende magesmerter som er alvorlige, bør du alltid kontakte helsepersonell. Det er viktig å definere hva som forårsaker smerten.

Lindre akutt magesmerte

Vet du derimot at det er magekatarr som rammer deg finnes det et kjempeenkelt knep som mange eksperter anbefaler. Dette var også min mormors løsning når noen hadde vondt i magen.

Ifølge Veien til helse hjelper saften fra planten Aloe Vera med fordøyelsen og tarmene. Ettersom det gjenoppretter normale tarmbevegelser er det bra mot både forstoppelse og diaré.

Fordeler med Aloe Vera

En annen og stor grunn til hvorfor Aloe Vera sies å være bra mot magekatarr er for at den leger magesår som forårsakes av magesyre.

Foto: Shutterstock

Ifølge Veien til Helse har saften fra Aloe Vera også følgende effekter:

– Den reduserer inflammasjon ved gastritt.
– Rengjør kroppen og fjerner giftstoffer.
– Aktiverer leverens funksjoner og galleblæren.
– Hjelper til med næringsopptaket.
– Minsker magesyre.
– Rengjør blodet.

I en reportasje i det svenske helsemagasinet Kurera fortelle Josefin om hvordan hun ble kvitt sin magekatarr gjennom å drikke to spiseskjeer Aloe Vera-juice hver morgen og kveld i to uker. Etter det forsvant smertene helt.

Foto: Shutterstock
Exit mobile version