Ikke sløs penger på dyr manikyr – 2 ingredienser fra kjøkkenet kan redde hendene dine

Det har vært en fantastisk sommer med sol, bading og en super varme! Men nå begynner årstiden å gå mot slutten og høsten er på anmarsj.

Og noe som jeg og veldig mange andre pleier å ha problemer med når temperaturen kryper nedover er tørre hender.

Om du har vært utsatt for det selv så vet du at tørre hender med sprukken hud ikke er særlig behagelig og i alle fall ikke særlig pent. Og det første du tenker er kanskje at du må få deg en kostbar manikyr og bruke penger på dyre kremer.

Men hold an et øyeblikk! Det finnes faktisk flere kjerringråd som kan gjøre underverker, og nå har jeg tenkt til å tipse deg om et av dem som ikke vil føre til en syltynn lommebok. Bla videre for å se hvordan du skal gå til verks, og ikke glem å dele dette enkle tipset med venner og familie som også kan trenge hjelp med tørr hud i de kommende månedene.

torra händer, eksem, sprickor, huskur
Kilde: Shutterstock

Selv om kulde og tørr luft gjør sitt for å forårsake problemet, så er det flere grunner til at man kan få tørre hender.

En vanlig feil er at man bruker for mye såpe når man vasker hendene, noe som ødelegger hudens beskyttelsesevne. Å vaske hendene i varmt vann skader også huden, og det samme gjør hard bruk av tørkehåndkle etterpå.

Og et annet problem som mange sikkert kjenner seg igjen i er når man tar oppvasken uten oppvaskhansker. Her spiller både vann og vaskemiddel en rolle i å tørke ut hendene dine.

torra händer, spruckna, huskur
Kilde: Shutterstock

Men det finnes flere tips for å få fine hender. Å unne seg en manikyr er ett eksempel, men det kommer gjerne med en heftig prislapp. Det samme gjelder for kvalitetskremer som beskytter hendene dine, men som koster skjorta.

Et annet knep jeg tenkte å tipse dere om er derfor en hjemmelaget, økologisk håndkrem.

Det beste er at du bare behøver 2 ingredienser for denne hjemmebehandlingen. Og det er ingredienser som de fleste har stående hjemme alt!

torra händer, hudkräm, hudsalva
Kilde: Shutterstock

Du behøver:

2 ts olivenolje
1 ts melis

Slik gjør du: 

Begynn med å varme olivenoljen noen sekunder og bland deretter inn melisen. Smør inn hendene med din hjemmelagde håndkrem, ta på deg et par bomullshansker og la dem sitte på over natten så miksen absorberes ordentlig. Om det blir altfor klissete kan du fjerne det overflødige med en serviett.

Og vips, så vil du se at hendene er gode og skjønne igjen neste morgen!

torra händer, spruckna, huskur
Kilde: Shutterstock