Foto: Shutterstock

Mormor hadde aldri mordersnegler i hagen – det eneste hun gjorde var å legge dette i gresset

Mordersneglen har fortjent sitt navn når det kommer til hagen. I tillegg til å passe på at man ikke tramper de ned ødelegger de også planter og grønnsaker i hagen. De er vanskelige å bli kvitt, men det finnes et knep som min mormor alltid brukte. Da jeg var liten forstod jeg ikke hva hun holdt på med, men i dag innser jeg at hun er et geni.

Mordersnegler har fått sitt tilnavn på grunn av at de spiser andre snegler og levende smådyr. Mange anser mordersneglene som en sanitær plage da de ødelegger vekster og grønnsaker og terroriserer jordbruk. De formerer seg kjapt og er også vanskelige å bli kvitt når de først har dukket opp.

Så hva gjør man for å bli kvitt eller for å forebygge at de i det hele tatt finner veien til din hage? Det visste min mormor. Hun fikk alltid komplimenter for sin fine hage og sine praktfulle jordbær, som alltid var et prakteksemplar på norske bær.

Foto: Shutterstock

Sneglepub mot mordersnegler

Mormors hemmelighet var en «sneglepub».

Alt du trenger er:

4 tommer melkekartonger

25 gram spraymalt

3 centiliter sprit

Bland en liter vann med 25 gram spraymalt og 3 centiliter sprit. Den mengden holder til å fylle fire tomme melkekartonger (altså fire sneglepuber du kan spre ut). Sneglene vil dras mot lukten og krype inn i melkekartongen.

Der blir de værende. Når sneglepuben har fått tilstrekkelig med gjester skrur du på korken og kaster kartongen i søppelet.

Foto: Shutterstock

Bli kvitt mordersnegler

Gjør du dette vil mordersneglenes så smått utrydder, og det kommer ikke flere inn i hagen din.

En mordersnegle kan ifølge den svenske Naturbeskyttelsen legge opp til 400 egg per sesong. Det tar åtte uker fra det er et egg til det er en ferdig snegle. Det er med andre ord en god idé å helgardere seg mot sneglene før de begynner å legge egg i nærheten av dine planter.

Forebygge mordersnegler

Selv om du ikke har sett noen mordersnegler i ditt område eller hjemme i hagen så skadet det ikke å forebygge seg mot de før de finner frem og begynner å legge egg.

Test å sette ut en sneglepub nær dine kjære jordbær og planter så får du ha dem i fred.

Mormor hadde knep for det meste. Del gjerne videre hennes tips til andre som liker å holde på i hagen.