Fredrik Solvangs (46) sterke meddelelse – etter gjeve prisen: «Skal innrømme at jeg…»

Du er kanskje mest vant til å se Fredrik Solvang (46) som programleder for NRKs «Debatten». Et program han siden 2018 har gjort en utmerket jobb i.

Men i vinter tok Solvang imidlertid en pause fra «Debatten». Grunnen var at han ledet årets «Melodi Grand Prix» sammen med artisten Marion Ravn.

Det er ingen tvil om at Solvang er dyktig i jobben som programleder og det har ikke gått ubemerket hen. I helgen mottok nemlig «Debatten»-profilen den gjeve prisen for beste programleder i kategorien reality, livsstil og aktualitet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Solvang, som har ledet NRK-programmet siden 2018, takket for prisen som faktisk var kveldens aller første til å bli gitt ut.

– Tusen takk, jeg takker og det går til hele redaksjonen og alle som lager «Debatten.» Vi skal prøve å lage det vanskelige lett og det lette vanskelig, sa programlederen, i følge TV 2

LES MER:

Fredrik Solvang: – Føler jeg driver villedende markedsføring

Etter at Fredrik Solvang vant Gullruten-prisen la han ut et innlegg på Instagram hvor han takket for prisen.

Videre understreker han at prisen ble gitt til det norske folk.

– På mange vis er Debatten bare et tradisjonelt debattprogram på TV. Men, og nå står jeg i fare for å bli litt pompøs, men takket være dere greier vi å lage programmer om det folk bryr seg om. Dere påvirker temaer, innhold og gjester, og dere gjør oss som redaksjon i stand til å skjønne hvor landet ligger og vinden blåser.

Videre skriver Solvang at han er stolt over prisen og jobben de gjør i programmet.

– Av og til skal jeg innrømme at jeg føler jeg driver villedende markedsføring, men det står jeg for. Filosofien er at du aldri skal føle deg lurt når du ser Debatten, men vi kan gjerne ved hjelp av effektive virkemidler, lokke deg til å se en debatt om pensjon eller landbrukspolitikk du aldri trodde du ville se. På den måten håper jeg vi alle blir litt klokere fordi vi har satt oss ned sammen og førte den samme samtalen og fulgte med på den samme diskusjonen. Vi er ikke et større land i lille Norge enn at vi bør koste på oss å samles slik noen ganger.

Solvang understreker at debatten både skal provosere, overraske, opplyse og samle. Han forteller videre at jobben gir han enormt overskudd for å få lov til å utfordre vedtatte sannheter, men også bidra til å konfrontere makthavere med nære og virkelige problemer nordmenn har.

– Dess flere dere er som ser på og påvirker Debatten, dess mer lytter de som bestemmer. Gratulerer med Gullruten, folkens, skriver Solvang.

Fredrik Solvang har siden 2018 vært en profilert programleder her i Norge. Da tok han over jobben i NRKs «Debatten» etter Ingunn Solheim og har siden den gang imponert.

Før dettte var han programleder for Dagsnytt 18 på NRK P2 og politisk journalist i Dagsrevyen.

Gratulerer så mye med prisen, Fredrik Solvang! Vel fortjent.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev