Foto: Anders Wiklund / TT / kod 10040

Denne uken blir det endelig varmere i Norge

17. mai-feiringen er overstått og værmeldingene for den nye uken kan få alle nordmenn til å lyse opp, i alle fall de som setter pris på varmt vær.

For nå er det varme luftmasser på vei mot landet, som vil gjøre at temperaturen øker ifølge YR.no, og noen deler av landet vil oppleve et skikkelig temperaturbyks.

Varmest i Oslo

Det vil først bli betydelig varmere på onsdagen og torsdag i landet, da det er meldt 18 varmegrader i Oslo. Fredag og søndag vil det bli noe overskyet med innslag av sol. Lørdag blir en tung dag i hovedstaden og resten av Østlandet, da det er meldt regnbyger og 10 grader.

Skjermbilde: YR.no sitt langtidsvarsel for Oslo

«Synes du det har vært for kaldt i det siste? Det er trøst å få! Mot slutten av uka får hele Norge varmere luftmasser på besøk», skriver YR Meteorologene på Twitter mandag morgen.

I Tromsø vil sola titte fram for alvor fra torsdagen av og ut helgen. Det er meldt opp mot 10 varmegrader i «Nordens Paris» kommende helg.

Skjermbilde: YR.no sitt langtidsvarsel for Tromsø

I Trondheim er det meldt masse sol fra onsdag til fredag, og sistnevnte dag meldes det om 16 varmegrader i bartebyen.

Det er gode nyheter for alle som befinner seg i Trønderlag, som foreløpig har hatt en kald vår, med snø, vind og kaldt vær.

Skjermbilde: YR.no sitt langtidsvarsel for Trondheim

I Bergen er det meldt 16 og 18 varmegrader torsdag og fredag, som de varmeste dagene, og det vil bli noe regn i Vestlandsbyen kommende helg. Tirsdag blir den beste værdagen i Bergen denne uken, da det er meldt masse sol hele dagen, og opp mot 11 varmegrader.

Del denne artikkelen om du gleder deg over at det blir varmere denne uken!