OSLO 2014: Store vannmengder i Oslo fra 2014. Slike syn kan dukke opp i de utsatte områdene, hvor det er sendt ut gult farenivå. Her fra Brenna helt sør i byen hvor veien var oversvømt av vann og hagl. Foto: Frode Finsrud / NTB scanpix

Farevarsel sendt ut til flere fylker i Norge: – Kan rammes hardt

Tirsdag har Meteorologisk institutt sendt ut det nest høyeste farevarselet man kan sende ut, om kraftige regn- og haglbyger i flere norske fylker.

Tirsdag sender YR Meteorologene og Meteorologisk institutt ut gult farevarsel om hagl- og regnbyger, i Telemark, Agder og på Vestlandet. Regnet og haglet kommer mest sannsynlig til å treffe mellom 10-15 i Agder og Telemark.

«Det er sendt ut gult farevarsel for kraftige regn- og haglbyger i Telemark og Agder i dag. Lokalt kan det komme 20 millimeter på en time, skriver YR fra twitterkontoen sin.

YR melder videre at de også har sendt ut gult farevarsel i Møre og Romsdal om regnbyger natt til onsdag. De melder at det kan komme 15 millimeter regn i timen, i tillegg er det meldt kraftige vindkast i forbindelse med bygene.

Se farevarslene fra YR her!

Når regnbygene og hagelet treffer anbefales det å ikke være ved noen høye punkter i terrenget, da det dårlige været vil dra med seg mye torden.

– Det kan være lurt å ta forholdsregler med å binde fast ting i hagen, som man ikke har lyst til at skal fly rundt. Dette er også på grunn av de samme kalde luftmassene, som vil treffe Vestlandet litt senere enn Sørlandet. Det kan bli ganske kraftige byger og en del torden. Det er derfor lurt å unngå høye punkter eller åpne sletter. Gå heller innendørs når det står på som verst, sier statsmeteorolog Pernille Borander ved Meteorologisk institutt til NTB, ifølge TV 2.

Borander er klar på at bygene kan medføre skader i infrastrukturene, om det tøffe været er over tettsteder når uværet er som verst.

– Om bygene tømmer seg over et jorde, vil det jo ikke så like store konsekvenser som for eksempel over et tettsted eller en by, hvor gater og infrastruktur kan rammes hardt.

Nå deler vi denne artikkelen for å advare vennene våre som befinner seg i de utsatte områdene!