Foto: Berit Roald / Scanpix

Finn fram regntøyet – det blir søkkvått denne helgen

.

Kommende helg er det spådd et kraftig regnvær, som skal skylle gjennom Sør-Norge, spår meteorologene.

– Om vi måler i temperatur, er sommeren over. Det er muligheter for sol, men ikke denne uken eller helgen. Det blir regn, masse nedbør og skikkelig søkkvått i hele Sør-Norge. Det starter natt til lørdag. Et større lavtrykk kommer inn på lørdag, som gjør at det blir virkelig vått, sier meteorolog i StormGeo Cecilie Villanger til TV 2.

Hun melder at regnværet ikke kommer til å gi seg med det første og at Vestlandet og Østlandet vil oppleve en ytterligere tung regnværsdag kommende mandag.

– På Vestlandet kan det komme opp mot 70 millimeter, mens det på Østlandet kan bli opp mot 90 millimeter fra søndag kveld til mandag kveld, forteller Villanger TV 2.

Bilde av uvær over oslofjorden fra 2009. Det kan bli et lignende skue over fjorden i slutten av uken. Foto: Tore Meek / SCANPIX

Opphold fredag

Torsdag og fredag denne uken meldes det om relativt lett skydekke, men det er høyst sannsynlig at det vil forekomme noen regnbyger torsdag. Fredagen vil være preget av noen skyer, men også mye oppholdsvær, før det braker løs i Sør-Norge til helgen.

Hva synes du om sommerens vær? Er du fornøyd eller misfornøyd? Si din mening i kommentarfeltet!