Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB, Shutterstock

Nå kommer kjempevarmen – varsler over 30 grader

Sommeren er her!

Vi som har sett noen norske sommere før er vant med at den kan være mild og regntung, og at man må gripe fatt i alle de sjansene man får når finværet titter fram.

Og nå virker det som mange av oss vil få en gylden mulighet til å slikke litt sol i dagene som kommer.

Så langt har sommeren her til lands slett ikke vært noe å klage på. Det har vært vekslende vær med styrtregn lyn og torden mange steder, men også mye solskinn og finvær.

Og med kaos på flyplasser over hele verden og streik i SAS er det kanskje like greit å bli rundt husene. Og framover ser det ut som det blir knallvær i store deler av Sør-Norge.

Det deler Meteorologene på Twitter.

Til nå er det kun Vossevangen på Vestlandet som har opplevd at gradestokken har krøpet opp til 30-tallet, men det kan det bli flere steder på Sørlandet som får oppleve i nær framtid, om disse prognosene holder.

Ingvild Villa, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, forteller til Dagbladet at mandag vil bli fint vær på Østlandet, men grått på Vestlandet og nordover.

Men også på Vestlandet og i nord vil finværet komme.

– De fleste vil få en smak av høyere temperaturer. Det er varmluft som kommer opp mot oss nå. Det vil treffe Vestlandet på tirsdag, og vil deretter bevege seg øst og nord, sier statsmeteorolog Ingvild Villa til NRK.

Da kan det bli opptil 30 grader flere steder sør i landet, og over 20 grader i Nord-Norge.

Kristiansand 20210724. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Men like fort som finværet kommer, vil det snu igjen.

– Det kommer inn et lavtrykk fra sørvest. Det vil ta med seg nedbør natt til onsdag på Vestlandet, og det vil bli et værskifte inn mot helga i hele landet, sier Villa til NRK.

Herlig! Får du oppleve sommervarmen?