Ski og påskevær i Selbuskogen lørdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Regner dette som den soleklare værvinneren i påsken: «Et lite hestehode foran»

Nå er det snart tid for en noe demontert påskeferie for den norske befolkningen.

Mange familier pleier å samles i påsken og flere innbyggere bruker å tilbringe hele påsken på hyttene sine. Men slik blir det ikke for de fleste av oss i denne høytiden, som for øvrig feires til minne om Jesus lidelse, død og oppstandelse.

Men er det som er uanfektet av Covid-19, som også kalles koronaviruset, er været.

Og ifølge statsmeteorolog Trond Lien får vi en klar værvinner denne påsken, fra torsdag til mandag (9. april – 13.april).

«Et hestehode foran»

Lien tar Newsner Norge gjennom hvordan påsken kommer til å utarte seg landsdel for landsdel, og vi begynner med Sør-Norge, som han omtaler som sør for Stadt og Dovre.

«Sør for Stadt og Dovre ser det bra ut torsdag og fredag og det vil bli sol. I løpet av lørdagen eller søndagen vil det komme en regnbyge fra Sør-Vest som vil bevege seg mot Østlandet, man vil altså oppleve noe forbigående regn som beveger seg nordover mot østlandet. Men til mandagen, altså 2. påskedag, vil sola komme tilbake», forteller Trond Lien til Newsner.

Han meddeler videre at temperaturen i Sør-Norge vil ligge på omkring 19 grader hele påsken. Og at de som oppholder seg i denne delen av landet er påskens værvinnere.

«Sør for Stadt er værvinneren. Særlig den sørlige delen av Sør-Norge, som er vær vinnerne. Det må også sier av de også får litt gråvær lørdag og søndag. Så man kan si at de er et hestehode foran», avslutter Lien om Norges mest befolkede landsdel.

Én fin påskedag i Midt-Norge

I skillet mellom Nord-Norge og Sør-Norge, altså Trøndelag og Møre og Romsdal, spår Lien at det vil bli mye ruskvær, men at det vil bli en fin påskedag.

«Trønderlag og Møre og Romsdal får sluddbyger torsdag og fredag, men får mildere vær til lørdag. Da blir det en periode med bedre vær med sol, sånn det ser ut nå. Det dårlige været kommer tilbake på søndag og mandag med nordavind og sluddbyger», sier Lien om været i Midt-Norge.

Temperaturen vil ligge på rundt 4-8 grader i løpet av påsken.

En værvinner i Nord-Norge

«Den nordlige delen av landet, i Nord-Norge blir det mer vinterlig. Kjølig og mye vind fra nordvest med perioder av snøbyger. Typisk bygevær. Det blir omkring null grader denne påsken, avhengig av sola», forteller Lien.

Lien er dog klar på at det blir en klar værvinner i Nord-Norge, som vil oppleve langt mer sol en resten av landsdelen.

«Det er mest sjanse for sol i indre Finnmark i løpet av påsken. Det blir kaldt, men mer sol enn vanlig», avslutter Lien til Newsner.

Del denne artikkelen slik at vennene dine også får vite hvilke dager de burde sette seg ut på terrassen for å nyte sola.

Vi ønsker alle god påske 💛