FAREVARSEL: Stormen kan ende med kolonnekjøring, kanselleringer og løse gjenstander på avveie

Meteorologisk Institutt sier til Newsner Norge at de sender ut gult farevarsel kommende lørdag fra Nordland og nordover. Samtidig røper de at det er en soleklar værvinner kommende helg.

«Vi har sendt ut farevarsel fra nord i Nordland og opp til Finnmark. Det betyr at det vil bli liten storm utsatte steder og vi forventer vindkast mellom 30 og 35 meter per sekund. Farenivået er på gult nivå, som betyr at det blir en utfordrende situasjon», sier statsmeteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk Institutt til Newsner.

Han melder at stormen kan føre til at løse gjenstander blåser avgårde, at ferjer blir kansellert og og at det kan komme snøfokk i fjellet, som fort kan ende med kolonnekjøring.

Søndag vil det bli et værskifte i nord og stormen vil gi seg, men det forventes fortsatt snøbyger, samt nedbør i form av sludd i kystområdene langs Helgeland.

Østlandet og sørlandet er den en soleklar værvinneren denne helgen, men det er kun én av dagene sola virkelig vil skinne melder Granerød.

«Oppholdsvær er stikkordet denne helgen. På lørdag vil det være litt opphold med noen innslag av sol, men mest overskyet. Det kan komme noe regn lørdag kveld, men på søndag vil det bli masse sol. Det blir den beste dagen i Norge denne helgen», sier Granerød.

I Vest- og Midt-Norge vil det være mye overskyet gjennom helgen med innslag av regn, sludd og snø.

Del denne artikkelen om du kjenner noen som befinner seg i Nord-Norge! Like artikkelen om du oppholder deg i sørligere strøk og gleder deg til en fin søndag.