Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Gladnyheten om kongefamilien – som får oss til å telle ned

Noen tradisjoner er viktigere enn andre, men de aller fleste juletradisjoner er noe de fleste av oss verdsetter høyt.

Kongefamilien vår har i likhet med oss andre også en god del tradisjoner og ting de alltid gjør nå rett før jul.

Men før kongeparet, kronprinsparet og de andre kan ta seg juleferie så er de nødt til å komme i mål med sine offisielle oppdrag og plikter. De har alle en del de skal gjennom får ferie står for tur.

I dag er for eksempel Kronprins Haakon på lunsjmøte om solceller. I morgen skal kongen, dronningen og kronprinsen ha fast audiens med utenriksministeren, og fredag den 13. desember skal kongen vår være til stede ved Ragnar Ulsteins gravferd i Spjelkavik.

I tillegg til alt dette venter flere audienser, statsråd og regjeringslunsj. Med andre ord: Det er et tett program for de kongelige frem til jul.

Herlig bilde av kongeparet sammen med barnebarna. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Gladnyheten

Men heldigvis skal de likevel holde fast ved en tradisjon som er viktig både for kongefamilien, og for oss som setter pris på dem.

Hvert år har det nemlig dukket opp nye og flotte bilder av den royale familien, til stor glede for det norske folk.

Slottet bekrefter nå overfor Newsner at det blir julefotografering også i år – og de avslører samtidig hvilken dato.

Mandag 16. desember skal bildene tas. Så langt har det ikke lyktes Newsner å få svar på hvem som deltar, men det pleier å være kongeparet og kronprinsparet med barn. Noen år har Marius vært med, men det var han ikke i fjor, noe som vekket oppsikt.

Her får du et gjensyn med fjorårets julebilde:

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Det blir virkelig spennende å se hvem som er med på årets julefotografering, og ikke minst hva slags bilder som dukker opp i år. Svaret får vi altså 16. desember, så det er bare å begynne nedtellingen.

Kongefamilien vår er virkelig herlige – og det er en sann fornøyelse hver gang det dukker opp nye bilder av dem. Trykk på deleknappen hvis du er enig.

Og scroll deg ikke videre på Facebook uten å ha gitt dem en tommel opp eller et hjerte – snart legger de nok et hardtarbeidende år bak seg og de fortjener litt skryt!