Foto: Facebook/ChrisPersic

Kvinnen kjenner røyklukt i bilen og bråbremser, åpner panseret og gjør forbløffende funn

Høsten kommer med mange herlige saker. Trærne skifter farge til rødt og gult, og man kan ta frem den lune og gode høstjakken og nyte de siste varme solstrålene før vinterens inntog. For smådyr er derimot høsten er periode med hardt arbeid. Det gjelder å samle så mye mat som mulig før den kalde vinteren, og for mange er det et spørsmål om å overleve. Kona til Chris Persic fikk erfare noe svært forbløffende da hun kjente en merkelige, røyklignende lukt mens hun satt i bilen sin. Høsten er en hardt arbeidende årstid for våre mange smådyr og gnagere. Noen må bygge opp et fettreservat før den kalde og lange vinteren, mens andre samler mat som skal holde frem til våren.

Ekorn samler før vinteren

Noen har godsaker som nøtter eller kastanjer i sin egen hage. Noen steder i Norge er det også mulig å dyrke valnøttrær, og det er minst sagt en virkelig delikatesse for alle ekorn!
Foto: Shutterstock
Men ekornenes jakt på mat innebærer også at vi mennesker må være oppmerksomme på hvor de legger maten sin. En som nå vil advare alle er Chris Persic, da hans kone fant noe utrolig under panseret sitt. Chris sin kone hadde besøkt Northland Library i Pittsburgh, USA, da hun satt seg i bilen og kjørte i vei. Men bare minutter senere luktet det merkelig, som om det brant.

Lagre rare lyder

Bilen lagde samtidig rare lyder og hun valgte umiddelbart å stoppe bilen for å ringe Chris, mannen sin. «Jeg sa til henne at hun måtte åpne panseret og dette var bildet hun sendte til meg», skriver Chris i et innlegg på Facebook. Under panseret var det ingen motor som var i uorden, men bildet Chris fikk tilsendt viste noe helt annet.
Foto: Facebook/ChrisPersic
Det viste seg at paret hadde parkert bilen sin ved en barn pare noen dager tidligere.

Gjemte valnøtter

Et ekorn virker å ha sett plassen under panseret som et perfekt gjemmested for sine mange valnøtter og lagt inn både gress og nøttene på det sikre stedet. Men lite visste den at det for ekornet viste seg i være en omreisende hus, i form av en bil. Heldigvis var ikke det lille ekornet i bilen og ble ikke skadet da bilen kjørte. Men Chris håper at dette kan være en lærepenge for andre bileiere, slik at de kan være oppmerksomme. «Hvis du parkerer ved en park, gjør deg selv en tjeneste ved å ta en titt under panseret nå og da. Det kunne vært et ekorn der inne som senere hadde fløyet ut av eksosrøret», skriver Chris på sin Facebook. Det er så viktig at vi husker at våre elskede dyr som kan gjemme seg i biler eller under løvhauger og deretter komme til skade. Vær snill og del dette videre, slik at flere kan være forsiktige.

Here’s a little PSA for everyone on this rainy Monday:Rodents and vehicles do not mix… My wife called me from…

Posted by Chris Persic on Monday, October 7, 2019