Kreftsyke Eli Strand deler vemodig gladbeskjed: «Jeg jobber og ser lyst på livet»

Tidligere God morgen Norge-profil Eli Strand (51) har fortalt åpent og ærlig om at hun i 2017 fikk påvist livmorhalskreft.

Eli Strand kom først på skjermen i TV 2 i 1998. Da var hun programleder på sporten og senere kom hun seg til morgen-tv og «God morgen Norge» i fem år. 

Hun forlot programleder-jobben for mange år siden, og hadde store planer for fremtiden, men så ble livet plutselig satt på vent.

For over tre år siden fikk hun beskjed om at hun hadde uhelbredelig kreft. Av legene ble hun fortalt at hun hadde «statistisk to år» igjen med levetid.

LES MER: Eli Strand har uhelbredelig kreft – finner stor glede i bestevenninnen: «jeg husker at hun…»

Men Eli lever enda, og før jul kunne hun fortelle at hun var inne i en «god sykdomsperiode», det til tross for at hun er diagnosert med to forskjellige krefttyper.

I november var hun igjennom omfattende strålebehandlinger, resultatet gjør at den tidligere TV 2-profilen får håp om at hun lever lenge nok til at det kan komme en mirakelkur.

LES MER: Tidligere God morgen Norge-programleder Eli Strand har kreft – fikk enda en ny nedslående beskjed

Foto: Agnete Brun/samlaget

Eli Strand deler vemodig gladbeskjed

I løpet av livet blir én av tre nordmenn rammet av kreft. For mange av de finnes det ikke en behandling som fungerer. 

På verdensbasis er livmorhalskreft den fjerde vanligste kreften i kvinner, og utgjør rundt åtte prosent av dødsfallene der kvinner dør av kreft.

I boken til Eli Strand «Eg er her enno – livet med kreft», forteller Eli at hun har allerede levd lenger enn legene antok.

Den tidligere «God morgen, Norge»-programlederen fortalte i et intervju til magasinet KK at det er spesielt en ting hun har tenkt mye over etter at hun ble syk.

– Det er sønnen min det er vondest å dø fra. Du er så vant med å tenke framover, sier hun og legger til tanken om at hun blir bestemor en dagog forteller om frykten hun har for å ikke få se sønnen bli voksen.

Senest i helgen kunne 51-åringen dele ny helsebeskjed med oss, som hun selv delte på Instagram:

«Mange lurer på hvordan det går med meg. Svaret er at det går veldig bra. Har ingen aktiv kreft i kroppen og sånn håper jeg det blir i lang tid framover.», delte hun.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Overfor Dagbladet forteller Eli Strand at hun har det veldig bra for tiden.

– Siste behandlingen jeg tok, som var stråling, var vellykka, så jeg jobber og ser lyst på livet – lysere enn på lenge.

– Jeg har jo slått alle diagnoser. For tre år siden sa de at jeg hadde to år igjen å leve, og nå tre år senere, har jeg ingen aktiv kreft lenger, sier Strand, og legger til at hun er så frisk som hun kan bli, forteller hun og legger til:

– Så jeg er veldig optimistisk for tida!

Dette var godt å høre Eli, vi sender deg masse varme tanker og styrke i tiden fremover!