Liv Ullmanns ærlige ord om skuespillerkollega Kari Simonsen: » Vi har…»

Liv Ullmann har en imponerende karriere bak seg og lever virkelig opp til kallenavnet «filmdronning».

Skuespillerikonet har «hatt et eventyrlig liv», men har tidligere uttalt at hun ikke har planer om å lage flere filmer.

Ullmann ser dog tilbake på en karriere mange bare kan drømme om.

– Jeg planla aldri noe av dette da jeg var ung. Det var jo det at jeg møtte mennesker, og at jeg uventet havnet i hendelser jeg ikke visste hva var. Så jeg fikk jo et ganske annerledes liv enn jeg trodde, sa Liv Ullmann i intervjuet med NTB tidligere i år.

2023: Portrett av Liv Ullmann i forbindelse med dokumentaren «Liv Ullmann – A Road Less Travelled», regissert av Dheeraj Akolkar. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Liv Ullmann om vennskapet med Kari Simonsen

Teaterdivaen ble superstjerne i USA etter skuespillergjennombruddet, hvor hun også har blitt værende mesteparten av sitt liv. Der lever hun også med kjærligheten i sitt liv.

Men savnet etter Norge og hjemlandet er der alltid.

Hun har fortsatt de samme gamle venninnene sine fra ungdommen, kommer det fem i et nytt intervju med Her og Nå.

Bestevennen og skuespiller Kari Simonsen (85) er en av dem Ullmann snakker varmt om.

– Første gang vi møttes, var jeg 17 år. Kari var allerede en stjerne i revymiljøet, en jeg beundret. Du verden så mye moro vi har funnet på, forteller Ullmann.

De to har et sterkt bånd, i følge Ullmann .

– Vi har et bunnsolid vennskap og kan prate om absolutt alt! Kari er et nydelig, dønn ærlig menneske som betyr uendelig mye for meg.

Portrett av Liv Ullmann avduket på Theatercafeen. Liv Ullmann (t.v.) og Kari Simonsen i samtale under seansen. Foto: Lise Åserud / NTB

Det er ikke bare i Norge at Ullmann har tatt folket med storm, hun er kjent i nesten hele verden. I 1973 vant hun Golden Globe, og hun har også vært nominert til Oscar for beste kvinnelige hovedrolle for sin rolle i «Utvandrerne».

I den unge alder av 84 år er hun fremdeles aktiv skuespiller, og har ifølge IMDB en rolle i den kommende filmen «The Nix».

To flotte skuespillere! Gjerne del og lik innlegget på Facebook om du er enig med oss.

Exit mobile version